Kronik pelvik ağrı sendromu (kronik prostatit ) Nedir

Kronik pelvik ağrı sendromu ve hastalar için çözüm rehberleri  

Bu durum, erkekler için tamamen gerçek bir sorundur ve tedavisi daha zor olan şikayet grublarındandır biridir.

 

  Erkekler genellikle göbek altından makata kadar olan bölgede rahatsızlık hissederler. Pelvisinizde  ( kalça )ve cinsel organlarınızda ve çevresinde kramp, ağrı veya zonklayan bir ağrı olabilir. Cinsellik  ve işemede  sorun yaşayabilirsiniz. Sorunlar ciddi olsa da nedenini belirlemek genellikle zordur.

Kronik pelvik ağrı sendromu (CPPS) - aynı zamanda kronik prostatit olarak da bilinir - ve erkekler için en kafa karıştırıcı ve yönetilmesi en zor durumlardan biridir.

"Bilinen bir nedeni veya kanıtlanmış tedavisi olmadığı için, genellikle 'sahibsiz hastalık' olarak görülür"  "Bu durum, yardım arayan erkekler için  durumu zorlaştırıyor ve sinir bozucu hale getiriyor."

Kronik prostatit Tanı 

Kronik prostatit, belgelenmiş enfeksiyonlar olmaksızın altı aylık bir dönemin en az üç ay süren pelvik ağrı ile karakterizedir.

Yaşamı tehdit etmese de kronik prostatit  yaşam kalitesi üzerinde derin bir etkisi vardır. Sıklıkla moral bozan ağrının yanı sıra, sertleşme sorunu ve ağrılı boşalma ilişkilendirilebilir. Bu tanıyı olan birçok erkek, sık ve acil idrara çıkma ve işeme sırasında yanma hissinden şikayet eder. Buna karşılık kronik prostatit, anksiyete (kaygı) ve depresyona yol açabilir.

Kronik prostatit  teşhisi genellikle zordur. şikayetler gelip gidebilir. Örneğin, rahatsızlık aniden kaybolabilir, ancak haftalar hatta aylar sonra geri dönebilir. Semptomlar tekrarladığında, öncekinden daha az veya çok şiddetli olabilir veya yenileri görünebilir. Ek olarak, şikayet prostat enfeksiyonuna ve / veya büyümüş prostat bezinin yarattığı şikayetlere  benzer olabilir.

Bu hastalar  "Yıllarca,  doktorlarının ofisine gelip problemlerinden şikayet ederler ve antibiyotik reçetesiyle ayrılırlardı ve hepsi bu kadardı," "Ama nadiren sorun çözülürdü . Şu anda eskisi gibi değil elimizde pek çok silah mevcut   bu hastalıkla mücadele etmek için

Kronik prostatit Şifa   bulmak

Sorunun  kronik prostatit kaynaklı olduğu sonucuna varmak hem bir hasta hem de doktor için zaman ve sabır gerektirebilir.

Kronik prostatit, öncelikle bir dışlama tanısıdır - yani, diğer hastalıklar ekarte edildikden sonra  ve başka hiçbir açıklama belirlenemediğinde teşhis edilir.

Doktorunuz, rektal muayene de dahil olmak üzere bir fizik muayene yapacak ve enfeksiyon belirtilerini aramak ve böbrek fonksiyonunu kontrol etmek için genellikle idrar ve kan testleri isteyecektir. CT, MRI veya sistoskopi (mesanenizin içine bakma prosedürü) gibi ek testler yapabilir. Doktorunuz ayrıca UPOINT sistemini de kullanabilir.

UPOINT nedir ?

Bazı doktorlar kronik pelvik ağrı sendromunu teşhis etmeye yardımcı olmak için UPOINT adlı bir sistem kullanır. Bir kişinin semptomlarını, ciddiyetini ve yerini değerlendirir. UPOINT,

  • U idrar  semptomları
  • P psikolojik  semptomları
  • O rgan'a özgü semptomlar (örneğin, sadece prostatı etkileyenler)
  • İ enfeksiyon ile ilgili belirtiler
  • N nörolojik semptomlar
  • T kalça tabanı  ve fizik tedavi .

 Kronik prostatit  tanısı konulsa bile tedavi için tanımlanmış  ve net olarak belirlenmiş bir yaklaşım yoktur. "Bu bir deneme-yanılma yaklaşımı" denilebilir.

Yine de birçok yararlı seçenek var. Şikayetleri  hafifletmek ve yönetmek için sıklıkla kullanılan bazı stratejiler bazen birçok tedaviyi bir araya getirebilir. Hastaların işe yarayan birini bulmadan önce birden fazla denemesi normaldir veya tedavilerin bir kombinasyonu gerekli olabilir.

Antibiyotikler.  normal idrar ve kan testlerinde bile bir prostat enfeksiyonu mevcut olabileceğinden, doktorlar yine de bir dizi antibiyotik reçete edebilirler.

Alfa blokerleri. Tamsulosin gibi alfa blokerleri, prostat ve mesanenin tabanı içindeki ve çevresindeki kasların gevşemesine yardımcı olabilir.

Antienflamatuvarlar. İbuprofen  veya naproksen  gibi reçetesiz satılan veya reçeteyle satılan steroid olmayan antienflamatuvar ilaçlar ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.

Fizyoterapi. Pelvik taban kas spazmı, CPPS'nin tam olarak bilinmeyen bir nedenidir. Fiziksel bir terapist, pelvik kaslardaki ve onları çevreleyen dokulardaki gerginliği azaltmaya yardımcı olabilir. Miyofasiyal salım tedavisi olarak bilinir. Evde, pelvik taban kas fonksiyonunu da iyileştiren Kegel egzersizlerini yapabilirsiniz. Kegel, idrar akışını durdurmak veya gazı tutmak için kullanacağınız kasları sıkılaştırıp gevşeterek yapılır.

Beslenme. Kahve, acı biber, alkollü içecekler, çay, kırmızı biber ve diğer baharatlı yiyecekler gibi belirtileri şiddetlendirebilecek belirli yiyecek ve içeceklerden kaçının.

Egzersiz yapmak. Spor ve Egzersiz2015 yılında yapılan bir araştırma, haftada en az 10 saat yürüyüş gibi düşük yoğunluklu egzersiz yapan erkeklerin kontrol grubuna kıyasla% 28 daha düşük CPPS geliştirme riskine sahip olduğunu buldu.

Fito terapi ilaçları (takviteedici gıda). Ağrılı bölgelere sıcak banyo yapmak veya ısıtma yastıkları uygulamak alevlenme sırasında rahatsızlığı hafifletebilir.

Stres Yönetimi. Stresi azaltıcı uygulamaları benimsemek, CPPS'nin hem fiziksel hem de duygusal rahatsızlığını yönetmeye yardımcı olabilir. Bazı örnekler biofeedback, meditasyon, nefes egzersizleri ve bilişsel-davranışçı terapi içerir.

Ozon terapisi, Prostata direk antibiyotik enjeksiyonu,Prostat massajı

İyi haber şu ki, çoğu erkek Kronik prostatit problemini  yönetebilir ve zamanla iyileşebilir.

 "Ağrının sadece kafanızın içinde olduğunu asla hissetmeyin"  "kronik prostatit gerçektir, bu nedenle doktorunuzla şikayetleriniz hakkında konuşun. Durumunuz hakkında ne kadar fazla bilgi paylaşabilirseniz, belirli şikayetlerinize en iyi uyan bir tedavi programına başlamak o kadar kolay olabilir."

Sosyal Medyada Paylaş:

Soru Sor

Bunlar da İlginizi Çekebilir

SARMS LAR Nedir ?

SARMSLAR Nedir ? Nelere dikkatetmek gerekir…

erkeklerde-dihidrotestesteron-fonksiyon-norm-ve-patoloji
Erkeklerde Dihidrotestesteron – Fonksiyon, Norm Ve Patoloji

Androjenlerin temsilcilerinden biri aktif hormon dihidrotestesteron (DHT). Bu madde, …

E-Bültene Kayıt Olun!

E-Bülten’e kayıt olarak en yeni haberler, duyurular ve güncellemelerden ilk siz haberdar olabilirsiniz...