
Mutluluk Çubuğu Nedir?
Penil Protez (Mutluluk Çubuğu) Nedir?
Sertleşme sorunu tedavisinde en son basamak, kalıcı ve geri dönüşümü olmayan, penisin her iki sertleşen tüplerine(süngerimsi dokusuna) cerrahi işlemle konulan silikon bazlı materyallere denir.
Protez Tarihçesi
Erkeklerin sertleşme sorununa tedavi arayışları insanlık tarihi kadar eskidir. Hipokrat zamanında bile sertleşme sorununa çözüm üretme çabaları olmuştur. İlk kez 1936 yılında Bogaras tarafından penis içine protez uygulama fikri ortaya atılmıştır. 1966 yılında ise Beheri tarafından penis protez uygulama şekli tanımlanmış ve modernize edilmiştir. 1973 yılında ise ilk kez şişirilebilir pompalı protez uygulanmaya başlanmıştır. Artık teknolojik gelişmelere paralel olarak daha kullanışlı, doğal sertleşmeye daha yakın protez ürünleri mevcuttur.
Protez Kimlere Uygulanır?
Sertleşme sorunu tedavisinde, günümüz teknolojik gelişmelerle birlikte yeni tedavi yöntemleri arayışları artarak devam etmektedir. Ancak, hale hazırda penil protez uygulamaları kalıcı ve kesin tedavi sunduğu için en son tedavi seçeneği olarak yerini korumaktadır.
- Birinci ve ikinci basamak ilaçlı tedavilerden başarısız olanlarda
- Ağızdan alınan veya penise yapılan ilaçları ve uygulamaları, kullanamayan kişilerde
- Daha önce özellikle prostat kanseri gibi penisin sinir ve damarsal sorunu gelişmiş ameliyat, ışın tedavisi geçirmiş kişilerde
- Beyin-omurilik felci , nörolojik hastalıkları olan kişiler
- Penisde ileri derecede eğriliği olan peyroni hastalarında
- Hiçbir ilaç veya işleme gerek kalmadan, kesin ve daimi çözüm arayışında olan kişilerde
Protez Tipleri Nelerdir?
Protez tipleri esasında kabaca şişirilebilir ve bükülebilir olarak ikiye ayrılır. Bükülebilir olanlar birbirinden bağımsız 2 adet silikon bazlı çubuk protezdir. Şişirilebilir olanlar ise iki veya üç parçalı olarak, beraberinde pompa ve rezervuar içeren birbiriyle bağlantılı katmanlardan oluşur. Bu tarz protezler, doğal sertleşmeye en yakın olanıdır. Esasında size hangi protezin uygun olduğuna, hekiminizle, eşinizle konuşarak, sosyal durumunuza, fiziksel yapınız, psikolojik durumunuz ve başka hastalığınız olup olmadığı göz önünde bulundurularak karar verilmesi gereklidir.