Testesteronu Artırmak İçin Vitaminler

Birkaçımız düzenli olarak gerekli tüm vitaminleri ve eser elementleri alıyoruz. Fakat kan hücrelerini desteklemek istiyorsak, oksijen taşıma, sinir hücrelerinin işleyişini iyileştirme veya testesteron sentezi de dahil olmak üzere vücuttaki biyokimyasal reaksiyonların akışına yardımcı olma yeteneklerini koruyarak, belirli vitaminlerin günlük ihtiyacını tazelerken bize yardımcı olacaktır.

C Vitamini

Bu vitamin birkaç yüz biyokimyasal reaksiyonda yer alır ve yenileri sürekli olarak tanımlanır. Vücudun, arterlerin duvarlarında biriken, kemik dokusunu güçlendiren, yara iyileşmesini hızlandıran, alerjik reaksiyonları azaltan, çeşitli kanserlere karşı koruyan ve kanser kemoterapisi sırasında vücudun iyileşmesini sağlayan kolesterolü temizlemesine yardım eder. C vitamini sürekli stresli yaşamımızın kimyasal etkilerine karşı özellikle etkili bir doğal antidottur.

C vitamini, testesteronun ana muhaliflerinden biri olan stres hormonu kortizolünü azaltmaya ve etkisiz hale getirmeye yardımcı olur. Testesteron ve testesteron lehine kortizol arasında değişken bir dengeyi korumaya yardımcı olur.

Doz ve Öneriler. 50 yaşına kadar 500 mg alır; 50 yaş üstü , günlük 1000 mg C vitamini. Bu diyet takviyesi, sürekli fiziksel ve duygusal stres altında olan erkekler için önerilir. Bu, genellikle yaklaşık 90 mg C vitamini içeren çoğu multivitaminden daha yüksek bir dozdur. Scobit (c vitamini eksikliği hastalığı)’i önlemek için daha küçük bir doz bile yeterliydi – İngiliz filosunun 1753’te yaşadığı bir hastalık. Uzun deniz yolculuklarında denizciler, taze meyveye erişilemeyen bu durum gelişmiştir (diş kaybı, eklemlerde hasar, deri altı kanama ve kanama). Bu, bizim görüşümüzün tavsiye edilen C vitamini dozunda kaç yaşında olduğunu gösteriyor. Birçok erkek, 500 mg’lık bir dozun başlamasından sadece 7-10 gün sonra psikolojik ve fiziksel stresle daha iyi hissetmeye başladıklarını bildiriyor.

D Vitamini

Kuzey Amerikalı erkeklerin% 30’unun D vitamini eksikliğine sahip olduğu ve 15 dakika boyunca güneş ışığına maruz kalındığında doğal D vitamini üretildiği bulunmuştur. Güneş radyasyonu aşırı doz tehlikesi çok yüksektir, ancak güneş ışınlarına yeterince maruz kalmadığımız da doğrudur. Kış, güneş kremi, kapalı alışveriş merkezleri, yeraltı otoparkı ve metro, açığın gelişmesine katkıda bulunuyor.

D vitamini testesteron durumu üzerinde büyük bir etkiye sahip olmasına rağmen, iki ana nokta vardır:

  • D vitamini kemik dokusunun yapımında kalsiyum ile çalışır;
  • D vitamini kalsiyumun bağırsaktan kan dolaşımına adsorbe edilmesine yardımcı olur, bu iz elementi iç kemik bölgelerine dağıtır ve kalsiyumun düzgün, sağlam kemik yapısına gömülmesini (veya mineralleştirmesini) sağlar.

D vitamini, testesteron – östrojenin zayıf halini almasına yardımcı olur. Östrojen, yaklaşık 30 farklı tanımlanmış bileşenden oluşan bir grup hormondur. Genellikle 3 bileşene ayrılır: estron (östrojen 1), estradiol (östrojen 2) ve estriol (östrojen 3). Farklı güçlere sahiptirler, dinamik dengede bulunurlar ve birbirlerine dönüşebilirler.

Erkeklerde, D vitamini östrojen etkinliğini azaltmaya yardımcı olur. Daha güçlü estrojenleri daha zayıf bir forma (estriol) dönüştürür.

Doz ve Öneriler. 50’nin altında 400 ME (10 µg); 50 yıl sonra – günde 800 ME (20 mcg) D vitamini. Vitamin D, özellikle kemiklerde, eklemlerde ve güneşe maruz kalmayanlarda ağrıyan erkekler için önerilir.

Balık Yağı

Omega-3 yağ asitleri balık yağıdır. Getirdikleri sağlık yararları listesi sürekli artmaktadır.

Şunları içerir:

  • kan dolaşımının uyarılması;
  • daha düşük LDL seviyeleri;
  • HDL artışı;
  • kalp krizlerinin önlenmesi;
  • kan pıhtılarını önlemek için kan inceltme;
  • kan basıncını düşürmek;
  • düzenli kalp ritmi sağlamak;
  • inflamasyonla mücadele;
  • otoimmün reaksiyonlara karşı mücadele;
  • geliştirilmiş eklem hareketliliği;
  • hücre membranı stabilizasyonu;
  • Stres transferinde yardım;
  • ruh halini iyileştirmek.

Düzenli olarak balık yağı tüketen erkekler:

  • daha az kalp krizi;
  • daha az şiddetli kalp krizi;
  • kalp krizinden sonra yüksek sağkalım oranı.

 testesteron üretimi için önemlidir. Omega-3  vücudun kendi başına üretemiyceği, besinlerden gelmesi gereken esansiyel yağ asitleri (EFA) olarak bilinir. Üretim yöntemleri ve dozaj değişebilir, ancak kompakt balık yağı kapsülleri şunları içermelidir:

  1. Omega-3 yağları: eikosapentaenoik, dokosaheksan, alfa-linoleik asit;

Terminoloji karmaşık olabilir, ancak bu yağ asitleri, testesteronun biyosentez yolunun ayrılmaz parçalarıdır.

Doz ve Öneriler. Balık yağı, balık yağı elde etme ve bileşimi yöntemiyle farklı olan farklı ticari markalar tarafından üretildiğinden, preparasyon talimatlarında belirtilen dozajla yönlendirilir. Özellikle kardiyovasküler hastalıklar geliştirme riski taşıyan erkekler için balık yağı tavsiye edilmektedir: bu, yüksek tansiyon, obezite ve yüksek stres seviyelerine sahip tüm erkekleri kapsar. Kanama, şeker hastalığı, aspirin alerjisine yatkınsanız, balık yağını tüketip tüketemeyeceğinize karar vermek için doktorunuza danışın ya da dozu ayrı ayrı ayarlamalısınız.

E Vitamini

E vitamini, zararlı biyokimyasal reaksiyonların vücutlarını temizlemeye yardımcı olur. Fabrikalarda endüstriyel atıklar olduğu gibi, vücudun kendisi de toksik kimyasal bileşikler üretir. Serbest radikaller, vücudun kendi biyokimyasal süreçlerinin toksik yan ürünleridir. Bu yüksek enerjili maddeler, hücreleri yok eden, inflamasyon ve otoimmün reaksiyonlara yol açan, kanserin oluşumunu ve gelişimini uyaran iç mikroskobik “teröristler” olarak işlev görürler.

Çoğunlukla serbest radikaller iç organları okside eder. E vitamini, “anti-korozyon tedavisi” ile ilgili bir antioksidandır. Doku, hücreleriniz ve DNA’nızın sağlamlığını korurken, bu iç “teröristleri” sarar ve nötralize etmenize yardımcı olur.

E vitamini ve insülin. E vitamini, insülinin yüksek kan şekeri seviyelerine karşı önlemesine yardımcı olur. Bu kuvvetlendirme olarak bilinir. Bu süreç insülinin testesteronun etkisine müdahale etmesini ve bozulmasını önlemeye yardımcı olur. Bir anlamda, E vitamini, insülinin testesterondan “uzaktan” tutulmasına yardımcı olur.

Doz ve Öneriler. 50 altında 100 ME almak; 50 yıl sonra, 200 IU günlük E vitamini. (1 IU E vitamini: 2/3 mg d-a-tokoferolün (gıdadan alınan doğal tokoferol) veya 1 mg dl-a-tokoferol asetatın (sentetik tokoferol) biyolojik eşdeğeri. Vitamin E özellikle aşırı kilolu ve diyabet geliştirme riski taşıyan erkekler için önerilir.

B Vitaminleri

(B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niasin), B5 (pantotenik asit), B6 ​​(piridoksin), B9 (folik asit), B12 (siyanocobalamin-metil kobalmin)

Agregat olarak kabul edilen B grubu vitaminlerin kompleksi, 15.000’den fazla biyolojik işlemde yer almaktadır. Olumlu etki ortaya çıkar:

  • kan hücrelerinin etkili oluşumunda;
  • sinir iletiminin normalleşmesi;
  • zihinsel işlevlerin korunması;
  • gelişmiş karaciğer koruması;
  • etkili enerji metabolizması;
  • normal sindirim;
  • besin dağılımını iyileştirmek;
  • artmış testesteron sentezi;
  • saçın, çivinin, cildin ve gözün normal durumu.

Doz ve Öneriler. Günlük 100 mg B vitamini alın. B vitaminleri ile besin takviyeleri özellikle multivitaminlerden yararlanacaklarını düşünen ancak etkilerini artırmak isteyen erkekler için tavsiye edilir. Yoğun bir yaşam tarzı sürdürürseniz, B grubunun vitamin kompleksi özellikle önerilir.

Tablo 1 – Erkeklerde testesteronu artıracak vitaminler.

vitamin DOZAJ * 
(50 yaşından önce / sonra) günlük
KAYNAKLARI ETKİLERİ
C vitamini 500/1000 mg Tatlı biber, lahana, çilek, narenciye Antioksidan, kortizol nötralize
D vitamini 400/800 ME Yağlı balık, yumurta, karaciğer, tereyağı Kalsiyumun adsorpsiyonunu ve etkinliğini arttırır, östrojen aktivitesini azaltır.
Omega-3 ve Omega-6 Omega-3 / omega-6’nın 1/2 kapsülü (hazırlama talimatlarını izleyin) Yağlı balık, bitkisel yağlar, ceviz Kardiyovasküler hastalıkların önlenmesi, geliştirilmiş testesteron sentezi
E vitamini 100/200 ME Kuruyemiş, kurutulmuş meyveler, balık, tahıllar Antioksidan, insülinin etkinliğini artırır
B 1 (tiamin) 1,2 mg Fındık, balık, kırmızı et, karaciğer, tahıl Enerji metabolizmasını arttırmak, testesteron sentezini arttırmak
B 2 (riboflavin) 2.0 mg
B3 (nikotinik asit) 20 mg
B 5 (pantotenik asit) 5 mg
B6 (piridoksin) 2 / 2.2 mg
B 9 (folik asit) 200 mcg
B 12(siyanocobalamin) 2,4 mcg

 

Sosyal Medyada Paylaş:

Soru Sor

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Testosteron Tedavisi Prostat Büyümesine Neden Olabilir mi ?

  Testosteron tedavisi , düşük T'li erkekler için yaygın bir tedavidir. Birçok…

testesteron-ve-kardiyovaskuler-sistem
Testesteron Ve Kardiyovasküler Sistem

Kardiyovasküler hastalıklar testesteron üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Eğer da…

erkeklerde-testesteron-nasil-uretilir
Erkeklerde Testesteron Nasıl Üretilir?

Androjenler erkek prensibinden sorumlu olan steroid hormonlardır: erkek üreme sistemi…

E-Bültene Kayıt Olun!

E-Bülten’e kayıt olarak en yeni haberler, duyurular ve güncellemelerden ilk siz haberdar olabilirsiniz...