Testesteron Ve Kardiyovasküler Sistem

Kardiyovasküler hastalıklar, testosteron üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Eğer damarları iyi durumda tutarsanız, belirli bir kan akışı beyinden ve testislerden geçer, ayrıca işlevlerini yerine getirirler. Testosteronun bu kısa sürede kanın içine sızması için zamana sahip olması gerekir. Arterler bloke olduğunda bu gerçekleşmez. Eğer abur cubur yemeye devam ederken kan damarlarınızın tıkanmasına katkıda bulunuyorsanız, ne bekleyebilirsiniz? Şimdi testislere kan sağlayan ince kılcal damarlara bakalım. Bunlar sadece yarım milimetre çapındadır – bir kağıdın kalınlığı kadar. Ateroskleroz, arterlerin bozulmasıdır. Bu hastalık, beyinden gelen sinyalleri testosteron üretimine ve aynı zamanda vücuttaki testosteron dağılımına engel olur. Damarlar büzüldüğünde, beynin testislere sinyal göndermesi o kadar kolay değildir. Daha az besin vardır. Testosteronun vücutta dağılımı, damarların sürekli olarak tıkanmasıyla engellenir. Sadece kalbin durumu için değil, aynı zamanda kan basıncı da testislerin aktivitesini etkiler. Bu, tüm vücut sistemlerine fayda sağlayacaktır.

 

Kalbin Zayıfladığı Zaman, Testosteron Üretimi Yavaşlar.

Kardiyovasküler hastalıklar → Azalmış testosteron üretimi

Aslında, bu nedensel ilişki her iki yönde de hareket eder.

Kalp sağlığı ve testosteron seviyeleri arasında doğrudan bir bağlantı vardır. Özünde, işleyen bir kalp ve temiz kan damarları, ham maddeyi teslim eden ve bitmiş ürünleri toplayan testisler için bir teslim sistemidir. Testosteron, kalp kasının aktivitesini güçlendirir ve destekler. Ve aslında, kalp kasında başka herhangi bir yerde olduğundan daha fazla testosteron reseptörü bulunmaktadır. Ancak, erkeklerde kardiyovasküler hastalık riskini artıran faktörler, testosteron üretiminin azalmasına yol açmaktadır. Bir risk faktörü, diğerinin de risk faktörü olmaktadır. Kötü kan dolaşımı her ikisinin de durumunu kötüleştirir.

Yüksek kolesterol, kan şekeri, yüksek tansiyon, şiddetli stres, fiziksel aktivite eksikliği ve obezite – tüm bunlar testosteron seviyesini kötüleştirir. Kan damarlarının bloke edilmesine yol açan süreçler, aynı zamanda testosteron üretiminin azalmasına ve aynı zamanda vücudun dokularına verilmesini daha da kötüleştirmeye hizmet eder.

Azalan Testosteron Üretimi Kalbin Zayıflamasına Yol Açar

Kardiyovasküler sistemin zayıflaması, testosteron üretiminin azalmasına sebep olur. Ancak bu süreçlerin detaylı bir incelemesi, testosteron üretimindeki azalmanın kardiyovasküler sistemin zayıflamasına yol açtığını keşfetmiştir.

Testosteron üretimindeki düşüş, yüksek kolesterol, yüksek kan şekeri, yüksek tansiyon, şiddetli stres, fiziksel aktivite eksikliği ve obezitenin reddi ile ilişkilidir. Azaltılmış testosteron üretimi, tüm faktörlerin bir iç nedeni olarak kabul edilir.

Tüm bunların kümülatif etkisi zayıf testosteron üretimi olan erkeklerde kalbe %25 daha az kan gitmesine neden olur. Böylece, eşitlik farklı görünebilir:

Testosteron zayıflaması → Kardiyovasküler hastalıklar

Bütün bunlar, testosteron üretimini artırarak kalp ve kan damarlarına yardım edebileceğiniz anlamına gelir.

Kardiyovasküler Hastalıklar ve Ereksiyon Sorunları

Normal bir ereksiyon için, penise gelen kan akımının 6 katına çıkması gerekmektedir. Kalp hastalığına yatkınlığı olan erkeklerde ereksiyon problemleri daha fazladır. Bu durum, daha az zevk veren, libido zayıflayan, testosteron salınımının yoğunluğundaki azalma ve zayıf dağılımını sağlayan nadir cinsel orgazmlara yol açar. Böylece, kısır döngü ortaya çıkmaktadır.

Ereksiyon problemlerinin olası bir kalp hastalığı hakkında bir uyarı sinyali olabileceğini unutmayın.

Eğer ereksiyon ile ilgili problemleriniz varsa, o zaman kalp hastalığınızın olması ihtimali %20 ile %40 arasında değişebilir. Ve tam tersi: eğer kalp hastalığınız varsa, ereksiyon problemleri olasılığı da o kadar yüksektir.

Ayrıca okuyun: “androjen eksikliği ile erektil disfonksiyon tedavisi”.

Yaşını Hatırla

Erkekler için 40 yaşındaki sınır, tüm sonuçlarıyla birlikte kardiyovasküler hastalıkların ortaya çıkışıdır. Bu süre zarfında, özellikle sağlığını güçlendirmek için herhangi bir önlem alınmadığı takdirde, kişinin sağlığına çok fazla dikkat etmek gerekir. 40 yıllık iz, bedenin bir insanın hayatında mevcut olan tüm olumsuz sağlık faktörleriyle başa çıktığı zaman, bir hesaplaşma dönemi olarak kabul edilebilir. Gençken bu tür hatalar affedildiyse, şimdi geçmişin hataları da dahil olmak üzere sağlıkla ilgili tüm eksiklikleri ödemek zorundasınız.

Testosteron, kardiyovasküler hastalıkların ortaya çıkmasını önler. 40 yıl sonra, bir erkeğin mümkün olan en yüksek miktarda testosteron üretmek için tüm kuvvetlerini harekete geçirmesi gerekir. Bu, kardiyovasküler sistemin aktivitesindeki tüm negatif değişiklikleri önleyebilir veya yavaşlatabilir.

Testosteron, kan damarlarını (örneğin, nitrik oksit) genişleten spesifik maddelerin üretimini teşvik eder. (Sildenafil sitrat aynı şekilde çalışır). Testosteronun artan aktivitesinden elde edilen kazanımlar şunlardır:

  • Normal kan dolaşımı;
  • Kalp ağrısını azaltmak;
  • Yüklerin daha iyi transferi;
  • Hücrelerin oksijen ile beslenmesini iyileştirmek;
  • Kan basıncının normalizasyonu;
  • Artan hemoglobin;
  • “İyi” kolesterol seviyesini arttırmak;
  • Arterleri tıkayan “kötü” kolesterol seviyesini azaltmak;
  • Kan damarlarının tıkanma olasılığını azaltmak;
  • Duygusal strese karşı artan direnç.

Testosteronun artan aktivitesinin bir sonucu olarak, daha fazla hareket, enerji ve hırs hali gelişir ve gerekirse, damarlar daha kolay genişler.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güneş Kremleri Testosteron Konusunda Ne Kadar Masum ?

Atalarımızdan çok daha kısa süre güneşte kalıyoruz ve “zararlı” güneş ışınlarını enge…

Testosteron Tedavisi Sonrası Sperm Üretimi Sağlanması: Çığır Açan hCG ve FSH Kombinasyonu

Testosteron Tedavisi Sonrası Sperm Üretimi Sağlanması: Çığır Açan hCG ve FSH Kombinas…

testesteron-artiran-yiyecekler
Testesteron Artıran Yiyecekler

Erkeklerde testesteron düzeylerinin artmasında temel noktalardan biri besindir. Bir e…

E-Bültene Kayıt Olun!

E-Bülten’e kayıt olarak en yeni haberler, duyurular ve güncellemelerden ilk siz haberdar olabilirsiniz...